Diş yer tutucu

diş yer tutucu

diş Yer tutucu

Çocukların dişleri arasındaki boşluğu korumalarına yardımcı olmak için Kayaşehir Dental olarak yer tutucuların yerleştirilmesinde profesyoneliz.

Metal ve/veya plastikten yapılmış sabit (betonlu) veya hareketli yer tutucular sağlıyoruz. Kullandığımız malzeme ne olursa olsun, amacımız, gelecekte diş tellerine gerek kalmaması için çocuğunuzun mümkün olan en iyi ısırmayı geliştirmesine yardımcı olmaktır:

Sabit yer tutucular, çocukların çoğu için en iyi seçenektir. Yer tutucu, bu teknik kullanılarak boşluğun her iki tarafındaki dişlere yapıştırılır.

Taşınabilir yer tutucu için ana hedef kitle genç yetişkinlerdir. Bunlar tutucu benzeri bir görünüme sahiptir ve çoğunlukla estetik boşlukları doldurmak için kullanılır.

Çocuğunuzun sabit veya ayrılabilir yer tutucusu, ağız ölçüleri kullanılarak onun için özel olarak yapılacaktır. Çocuğunuza evde uygun ağız hijyeni uygulamasını ve bir yer tutucu takıldıktan sonra rutin profesyonel diş temizliği yapmasını tavsiye ediyoruz. Çocuğunuzun rutin diş kontrolleri sırasında yer tutucuyu inceleyeceğiz ve yaklaşan daimi dişlerin gelişimini izleyeceğiz. Röntgende alttaki dişin kendiliğinden sürmeye hazır olduğu görüldükten sonra yer tutucuyu çıkaracağız.

 

yer tutucu rahatsız mı?

Çoğu çocuk, küçük, hızlı ve kullanımı basit oldukları için birkaç gün sonra yer tutuculara alışırlar. Kayaşehir Dental’deki diş hekiminiz, yer tutucuyu en iyi durumda tutmak ve çevresinde çürümeye neden olan yiyecek ve plağın birikmesini önlemek için size ağız hijyeni, temizlik ve diyetle ilgili özel önerilerde bulunacaktır.

 

yer tutucu farklı şekilde ele alınması gerekiyor mu?

Bir alan bir bakımcı kurulduktan sonra, uyulması gereken birkaç basit yönerge vardır.

Yapışkan veya kıtır kıtır yiyecekler, aygıtı yerinde tutan mührü bozma eğiliminde olduklarından dikkatli bir şekilde yenilmelidir.

Yer tutucuyu çekmek veya itmek için parmaklarınızı veya dilinizi kullanmayın.

Bir yer tutucunun, yiyeceklerin kolayca sıkışabileceği bir alan oluşturacağını unutmayın. Bu nedenle, çocuğunuzun dişlerini düzgün bir şekilde fırçaladığından emin olmanız çok önemlidir çünkü yiyecekler diş etlerini tahriş edebilir veya diş etlerinde çürümeyi tetikleyebilir.

Apareyin yerinden çıkma ihtimaline karşı güvenli bir yerde muhafaza edilmesini ve 48 saat içinde yeniden simante edilmesi için Kayaşehir Dental’e götürülmesini tavsiye ederiz. Zaman geçtikçe çocuğunuzun dişleri hareket etmeye başlayabilir ve mevcut apareyi yeniden takmayı zorlaştırabilir (veya imkansız hale getirebilir).

 

Çocuğumun yer tutucuya ihtiyacı olup olmadığını nasıl belirleyebilirim?

Her çocuk farklı olduğu için, çocuk gelişimine ilişkin derinlemesine anlayışını kullanarak çocuğunuzun özel ihtiyaçlarını analiz edebilecek bir pediatrik diş hekimi görerek başlamanızı tavsiye ederiz. Kayaşehir Dental, dijital röntgenleri analiz ederek ve yetişkin dişinin ağızda görünür hale gelmesi için delmesi gereken kemiğin derinliğini hesaplayarak kalıcı dişin kemik içindeki konumunu belirleyebiliyor.

Çıkma sürecindeki yetişkin bir dişin 1 mm kemiğe nüfuz etmesi için normalde dört ila altı ay gerekir. Dijital röntgenlerin ışığında, bu standardizasyon pediatrik diş hekimimize mesafeyi belirlemek için bir temel sağlar.

 

Bir yer tutucuya her zaman ihtiyaç duyulur mu?

Her süt dişi kaybı yer tutucu kullanımını gerektirmez. Basitçe söylemek gerekirse, kalıcı dişin ne zaman çıkacağına bağlıdır. Diş hekimi, kalıcı dişin, potansiyel olarak zararlı olabilecek herhangi bir diş kayması meydana gelmeden önce süreceğine inanıyorsa, buna gerek yoktur.

Ön dişlerin kaybı ile klinik ortamda aparey takmaya da gerek kalmaz. Bunun ebeveyn ve çocuk için üzücü olabileceğini anlasak da, frontal bölgenin kemiğinin yapısı nedeniyle herhangi bir alan kaybı olmayacaktır.

Son olarak, röntgen filmi yetişkin dişinin yarısının (veya daha fazlasının) zaten büyüdüğünü ve dişin diş etine yakın bir konumda olduğunu gösteriyorsa, yer bakımı önerilmemektedir.

 

Çocuğumun süt dişlerini çok erken kaybettiğini nasıl anlarım?

Genel bir kural olarak, çocuğunuzun süt azı dişleri 8-12 yaşından önce çıkmışsa, genellikle çok erkendir. Gelişim planlandığı gibi ilerlerse bu dişler dokuz veya on yaşına kadar düşmemelidir.

Çok sayıda çalışma, neredeyse tüm bebek azı dişleri (1. veya 2.) kayıplarının bir dereceye kadar yer kaybına neden olduğunu göstermektedir. Süt dişinin kaybından sonraki ilk altı ayda kaybedilen boşluğun büyük bir kısmı feda edilir.

 

Bir yer tutucu nasıl çalışır?

Belirli bir oturma düzenine sahip metal bir alete yer tutucu denir.

Komşu dişler yer tutucular için ankraj olarak kullanılır. Bant ve döngü türü yer tutucu en yaygın olanıdır. Boş boşluğun arkasındaki diş bu teknikte siman ile bantlanır. Koruyucu daha sonra diş eti etrafına sarılır ve oradan dişin önündeki boşluğun üzerine yerleştirilir.

Bu teknik, bu boşluğu koruyacak ve yeni çıkan kalıcı dişin doğru pozisyonda sürmesini sağlayacaktır.

 

Ne tür bir yer tutucu en iyi sonucu verir?

Doğal dişin kendisi en iyi yer tutucudur. Yer tutucu kullanmanın getirdiği tüm avantajlara rağmen, orijinal doğal dişi korumak hala en iyi seçenektir.

 

Sonunda

Bu makale yer tutucu ile ilgili sorularınızı yanıtlamadıysa, ücretsiz danışma için her zaman bizi arayabilir veya +90 536 740 64 00 numaralı telefondan WhatsApp mesajı gönderebilir veya www.kayasehirdis.com web sitemizden randevu alabilirsiniz.

Share:

Telefon

+90 534 641 60 64

Whatsapp

+90 534 641 60 64

Email

info@kayasehirdis.com

Randevu

İletişim
× Whatsapp