Parmak emme

Parmak emme istanbul kayaşehir diş kliniği başakşehir diş kliniği

Parmak emme:

Çocuklarda parmak emme yaygın bir uygulamadır. Ama sonunda, yeterli olduğuna karar verebilirsiniz. İşte çocuğunuzu davranışlarını değiştirmeye teşvik etmek için bazı ipuçları.

Bir çocuk, parmak emme alışkanlığını kırmakta zorlanabilir. Çocuğunuzun parmak emmeyi bırakmasına yardımcı olmak için neler yapabileceğinizi öğrenin.

 

Bazı çocukların parmaklarını emmesine ne sebep olur?

Bebekler, doğuştan gelen köklenme ve emme eğilimleri nedeniyle genellikle başparmaklarını veya parmaklarını daha doğmadan ağızlarına sokarlar. Bazı bebekler daha sonra yatıştırılmaya veya uykuya dalmaya ihtiyaç duyduklarında kendilerine bir güvenlik hissi verdiği için parmak emme uygulamasını oluşturabilirler.

 

Parmak emme genellikle ne kadar süreyle tolere edilir?

Pek çok çocuk, genellikle 2 ila 4 yaşları arasında veya 6 veya 7 aylık olduklarında başparmaklarını emmeyi kendi başlarına bırakır.

Ancak başparmak emmeyi bırakan bir çocuk bile stres altında bu alışkanlığı sürdürebilir.

 

Ne zaman devreye girmeliyim?

Parmak emme problem haline gelmeden önce normalde bir çocuğun kalıcı dişlerinin çıkması gerekir. Parmak emme artık damağı (ağzın çatısı) veya dişlerin nasıl sıralandığını etkilemeye başlayabilir. Çocuğunuzun parmağını emme sıklığı, süresi ve yoğunluğu, diş sorunları olasılığının göstergeleridir.

Bazı uzmanlar parmak emme davranışıyla üç yaşından önce başa çıkmayı tavsiye etse de, Amerikan Pediatri Akademisi tedavinin genellikle yalnızca beş yaşından sonra bu alışkanlığı sürdüren çocuklara verildiğini belirtmektedir.

 

Çocuğumun parmak emmeyi bırakması için ne yapabilirim?

Çocuğunuza parmaklarını yememesini söyleyin. Çocuğunuz bırakmak isterse ve yaklaşımın seçilmesine katılırsa, bunu başarma şansınız daha yüksektir.

Parmak emme, özellikle çocuğunuz bunu dikkatinizi çekmek için yapıyorsa, bazen fark edilmeden durdurulabilir. Yok saymak işe yaramazsa, aşağıdaki yöntemlerden birini deneyin:

 

 

  • Yapıcı eleştiri kullanın. Çocuğunuz parmak emmediğinde, onu övün veya fazladan bir uyku vakti hikayesi veya parka gitmek gibi ona küçük şeyler sunun. Yatmadan bir saat önce parmak emmeyi bırakmak gibi hedeflerinizin yapılabilir olduğundan emin olun. Çocuğunuzun parmak emmekten başarıyla kaçındığı günleri takip etmek için bir takvime çıkartmalar yapıştırın.
  • Tetikleyicileri bulun. Çocuğunuz stresten parmak emiyorsa, gerçekte neler olup bittiğini anlayın ve sarılmak veya cesaret verici sözler gibi başka şekillerde rahatlık sunun. Çocuğunuza sıkması için peluş bir hayvan veya yastık da verebilirsiniz.
  • Nazik hatırlatmalar yapın. Çocuğunuzu, dikkat çekmek yerine bilinçsizce parmak emmeyi bırakması için nazikçe teşvik etmelisiniz. Çocuğunuzu azarlamayın, küçümsemeyin veya alay etmeyin.

 

Bir diş hekimi yardımcı olabilir mi?

Parmak emmenin çocuğunuzun dişlerini nasıl etkileyeceği konusunda endişeleriniz varsa bir diş hekimine danışın. Bazı çocuklar, parmak emmeyi bırakmanın neden gerekli olduğu konusunda diş hekimiyle konuşmanın, ebeveynleriyle konuşmaktan daha etkili olduğunu fark eder.

Nadiren tıp uzmanları, çocuğunuzun tırnağına acı bir madde koymak, başparmağını sarmak veya geceleri eline çorap geçirmek gibi hoş olmayan yöntemlerin kullanılmasını tavsiye eder.

 

Ya hiçbir şey etkili değilse?

Parmak emme bazı çocuklar için bırakılması çok zor bir alışkanlık olabilir. Sakin kalmaya çalış. Çocuğunuza parmak emmeyi bırakması için çok fazla baskı yaparsanız, işlem ertelenebilir.

 

Sonuç olarak

Parmak emme, çocuklarda çok normal ve yaygın bir alışkanlıktır, bu konuda fazla endişelenmenize gerek yoktur. Bu yazı size yetmediyse her zaman bizi arayabilir veya +905367406400 numaralı telefondan ücretsiz danışma için WhatsApp üzerinden mesaj gönderebilir veya www.kayasehirdis.com web sitemizi kullanarak randevu alabilirsiniz.

Share:

Telefon

+90 534 641 60 64

Whatsapp

+90 534 641 60 64

Email

info@kayasehirdis.com

Randevu

İletişim
× Whatsapp