Süt dişi Nedir?
Kalıcı (yetişkin) dişler, sonunda diş etlerinden çıktıklarında süt dişlerinin yerini alır. Süt dişleri, süt dişleri ve süt dişleri süt dişlerinin diğer isimleridir. İki amaca hizmet ederler: daha sonra daimi dişlerin çıkması için yer tutmak ve erken gelişim sırasında beslenmeye izin vermek.
Süt dişleri 6 aylık gibi erken bir tarihte sürmeye başlayabilir ve genellikle 6 yaşından önce sonlanır. Çürüksüz ve sağlıklı tutularak altından çıkan kalıcı dişler için yer tutucu görevi görürler.
Çocuk dişleri, süt dişleri veya ilk dişler süt dişlerini tanımlamak için kullanılan terimlerdir.
Süt dişleri daimi dişlere göre daha küçük ve daha beyazdır. Dişlerimizin sadece 20 tanesi süttür.
Yaklaşık 6 aylıkken ilk önce ortaya çıkarlar ve 29 aylık olduğumuzda genellikle biterler. Her insan benzersiz olduğu için bu değişebilir. Süt dişleri kök içermesine rağmen, bu kökler alttaki kalıcı dişler tarafından tüketilir. Bunun sonucunda süt dişleri gevşer ve düşmeye başlar.
Erişkin dişler veya ikinci dişler kalıcı dişlerin diğer isimleridir.
Daimi dişlerin isimleri şu şekildedir:
- birinci kesici diş
- yan kesici dişlerin veya köpek küçük azı dişlerinin kenarlarında tüberküller
- İkinci ve son takım dişlerimiz kalıcıdır. Bize bir ömür dayanmalı ve biz daha doğmadan çenemizde oluşmaya başlamalıdırlar. Bu nedenle, iyi diş sağlığının korunması çok önemlidir.
Dişler ömür boyu dayanmalıdır.
Bir insan ikinci bir dişini kaybettiğinde, o kadar; Bir dişini kaybedip yerine başka bir diş koyan köpekbalıklarının aksine, bu kalıcıdır. Bitirdim. Bir onarımın, ne kadar etkili olursa olsun, asla orijinal diş gibi olmayacağını akılda tutmak önemlidir. Bu nedenle Kayaşehir Diş hekimliği koruyucu hekimliği desteklemektedir.
Çocuğunuzun süt dişlerinin bakımı için mi?
Ağız ve diş sağlığını sağlamanın en temel yolu dişlerimizi doğru ve etkili bir şekilde fırçalamaktır. Doğru bir fırçalama yapılmadığı takdirde bakteri plakları ve yemek artıkları zamanla dişlerin üzerinde birikerek dişlerimize ve diş etlerimize zarar verir.
*Ağız ve diş sağlığımızı korumak için dişlerimizi sabah ve akşam olmak üzere günde en az iki kez üçer dakika fırçalamalıyız.
*Dişlerimizi fırçalarken diş fırçası diş ve diş etlerinin birleştiği yere 45 derecelik açı yapacak şekilde yerleştirilmeli ve dairesel hareketlerle nazikçe fırçalanmalı, diş ve diş etlerine baskı uygulanmamalıdır.
- Öncelikle dişlerin ön yüzeylerinden başlanmalı ve her diş yüzeyi önden arkaya doğru dairesel hareketlerle ortalama 8-10 kez fırçalanmalıdır.
Daha sonra ileri geri hareketlerle dişlerimizin çiğneme yüzeyleri fırçalanır.
Son olarak dişlerimin ağız boşluğuna bakan iç yüzeyleri süpürme hareketleriyle diş etinden dişe doğru fırçalanmalıdır.
*Dişlerimizi fırçaladıktan sonra dil ve damak temizliğini de ihmal etmemeliyiz. Dil üzerinde biriken ve temizlenmeyen bakteriler ağız kokusuna neden olabilir.
Sonuç olarak
Süt dişlerinizin bakımı çok önemlidir çünkü dişlerinizi temiz tutmak, çocuğunuzun kalıcı dişlerini çıkarana kadar onları korumanıza izin verir, bu makale sizin için yeterli değilse, bizi her zaman arayabilirsiniz. +905367406400 numaralı telefondan ücretsiz danışma için WhatsApp’tan mesaj atabilir veya www.kayasehirdis.com web sitemizden randevu alabilirsiniz.